• darkblurbg
    Kunstgebittenzorg
    Gevestigd in Naarden, het adres voor reparatie of vervaardiging van een nieuw kunstgebit
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Een gebitsprothese, vaak gewoon een kunstgebit genoemd, is een uitneembare vervanging voor ontbrekende tanden en het omliggende tandvlees. Er zijn twee hoofdtypen protheses: volledig en partieel. 

 

Volledige gebitsprothese 

Het kan zijn dat uw eigen gebit in zo’n slechte toestand is, dat alle tanden en kiezen getrokken moeten worden en een volledige prothese noodzakelijk is. Een volledige prothese bestaat uit een plaat van kunsthars, waarop de tanden en kiezen bevestigd zijn. Deze plaat ligt op de kaak en u ziet nauwelijks tot geen verschil met ‘echte’ tanden en kiezen. De prothese is uitneembaar en ‘zuigt’ zich als het ware vast aan uw kaak door het speeksel in uw mond.

Afspraak maken

Partiële gebitsprothese

Wanneer u slechts voor enkele tanden of kiezen een prothese nodig heeft, spreken we van een partiële prothese. Er bestaan 2 verschillende partiele protheses:

  • De kunststof plaatprothese

Deze prothese is geheel van kunststof gemaakt en bestaat uit een plaatje met daarop de tanden of kiezen. Om de plaatprothese beter op zijn plek te laten zitten, is het mogelijk om het vast te zetten aan bestaande tanden of kiezen met behulp van haakjes. De kunststof plaatprothese wordt vaak ingezet als noodvoorziening of als voorloper op een volledige prothese.

  • De frame prothese

De frame prothese bestaat uit een metalen frame van chroomkobalt of titanium, met daarop de tanden of kiezen. De prothese wordt aan uw eigen tanden of kiezen vastgezet met verbindingsbeugels en ankers. Uw tanden en kiezen moeten dus wel voldoende sterk zijn om deze constructie te kunnen dragen.

 

Behandeling aan huis (omgeving Naarden)

Is het voor u lastig om naar onze praktijk in Naarden te komen? Omdat u bijvoorbeeld in het ziekenhuis ligt, slecht ter been bent of niet over eigen vervoer beschikt? Dan bieden wij ook de ook optie voor een behandeling aan huis. 

Ik ben geïnteresseerd